Uw advertentie hier?
Cadeau-verzenden
Traditioneel huwelijkscadeau

Vroeger ging je vaak pas samenwonen als je getrouwd was. Bij een traditioneel huwelijkscadeau was dan ook gebruikelijk om een cadeau te geven voor de uitzet. Denk hierbij aan keukenapparatuur. Dit koop je namelijk minder snel zelf en is daarom perfect een cadeau. Vrienden en familie kunnen dit cadeau dan samen kopen zodat er meer budget is. Je kunt hierbij denken aan een koffiemachine, mixer, frietpan, enzovoort. Er is in ieder geval genoeg om uit te kiezen en het bruidspaar heeft er ook daadwerkelijk iets aan.
Een ander traditioneel huwelijkscadeau is een pannenset. Ook dit is een handig cadeau voor de uitzet. Goede pannen zijn ook niet erg goedkoop dus vrienden en familie kunnen dit ook samen doen.

Tegenwoordig

Tegenwoordig vragen steeds meer bruidsparen voor geld in plaats van een cadeau. Dit is niet heel gek aangezien een bruiloft niet goedkoop is. Het budget verschilt meestal wel per bruiloft.

  • Ken je de bruid en bruidegom niet erg goed en is het bijvoorbeeld een kennis of collega? Dan hoef je niet te denken aan een flink bedrag. Denk hierbij aan een bedrag tussen de €20 en €30.
  • Zijn de bruid en bruidegom familie of vrienden van je? Dan kun je wel iets meer geven. Denk hierbij aan een bedrag van €50.
  • Zijn de bruid en bruidegom erg belangrijk voor je en heb je een speciale band met hen? Dan kun je denken aan een bedrag van ongeveer €100.

Dit zijn bedragen die natuurlijk niet vast staan. Heb je minder te besteden ga dan vooral voor een lager bedrag. Wil je meer uitgeven kun je natuurlijk ook meer geven.

Terug naar Thema’s